Over Anne

Rouwbegeleiding Anne is een praktijk van Anne Geurts. Lees meer over haar persoonlijke, professionele leven als haar opleiding Rouw en Verlies in de blokken hieronder.

Persoonlijk

Rouw en verlies zijn thema’s die ons allemaal overkomen. Zo heeft Anne ook te maken gehad met verliezen. Het hield haar altijd bezig hoe deze in te passen in het leven van haarzelf en de mensen om haar heen. Vanuit betrokkenheid naar haar omgeving stond zij altijd al mensen bij. Daarvan maakte zij nu in haar eigen praktijk haar werk.

Professioneel

Aan het ROC in Tilburg voltooide Anne de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg in Tilburg, waarna zij uitgebreide ervaringen opgedaan als zorgvelener op de groep bij Amarant. Sinds 2023 werkt zij als ambulant begeleider bij stichting de As, specifiek in het begeleiden van mensen met een autisme spectrum stoornis.

Rouw en Verlies

Anne studeerde Rouw en Verlies aan de HZ – University of Applied Sciences met als hoofddocenten Luuc Smit en prof. dr. Manu Keirse. In deze post-HBO opleiding staan alle facetten van rouw en verlies in de schijnwerpers. Thema’s als zelfdoding, verlies van kinderen, ouders, scheiding, ziekte en baanverlies kwamen uitgebreid aan bod. Tevens verschillende technieken om in de begeleiding van mensen met rouw en verlies te kunnen bijstaan.